Kan kosttilskudd fremme sterke negler?

December 29
Kan kosttilskudd fremme sterke negler?

Beauty er en markør for helse, og vår hud, negler og hår er de første stedene å reflektere vår indre helse. Ideelt sett bør du få nok vitaminer og næringsstoffer gjennom ditt vanlige kosthold, men med vår travle livsstil og mange fast-food alternativer, dette er ikke alltid tilfelle. Det er flere næringsstoffer og vitaminer som du trenger for å oppnå sterke, sunne negler, som du kan supplere enten med endringer i kostholdet ditt, eller med supplement piller. Sørg for å sjekke med legen din før du tar noen ekstra kosttilskudd, spesielt hvis du tar medisiner allerede.

biotin

Når det gjelder å forebygge sprø negler, B-vitamin kalt biotin skiller seg ut som et viktig næringsstoff. Biotin er et nødvendig vitamin for cellevekst og produksjon av fettsyrer. Forskning har vist at biotin bidrar til å hindre sprø og flassende negler. I en studie tar 2 1/2 mg biotin hver dag i 5 1/2 måneder betydelig økt spiker fasthet og hardhet. I tillegg til å ta biotin kosttilskudd, kan biotin bli funnet i peanøtter, mandler, bladbete, geitemelk, yoghurt, tomater og egg.

Omega-3 fettsyrer

Omega-3 fettsyrer er viktig ikke bare for overordnede organ helse, men å nagle helse spesielt. Mange mennesker lider av omega-3 mangel uten å vite det. Tegn på omega-3 fatty acid mangel omfatter tørr hud, usunn hår og myke eller sprø negler. Du kan øke inntaket av omega-3 fettsyrer ved å ta fiskeolje kosttilskudd, som har en rekke ekstra fordeler, som beskytter deg mot hjertesykdom ved å senke kolesterolnivået i blodet og forebygge blodpropp. For å få omega-3 fettsyrer naturlig gjennom kostholdet ditt, prøv å spise ukentlige porsjoner med linfrø, valnøtter og fet fisk som laks, makrell og sardiner.

Gamma-linolenic acid

Gamma-linolenic acid er en annen fettsyre som er viktig for å oppnå helse og skjønnhet. GLA fremmer sunt hår og negler, og kan hjelpe med hudsykdommer, utslett og irritasjon. GLA kan være vanskelig å få tak i kostholdet alene; de beste kildene til GLA er primrose oil, solbær olje og borage olje. For å se resultater, er det best å ta 500 mg av en GLA supplement to ganger om dagen i seks til åtte uker.

Vitaminer

Mange grunnleggende vitaminer spiller en viktig rolle i å holde neglene i sunn tilstand. Mangel på vitamin C kan føre hangnails og hovne spiker vev. Vitamin A-mangel kan føre til stiv eller sprø negler. Vitamin B-12 mangel kan føre til flate eller mørke negler, og vitamin D-mangel kan føre peeling eller sprukket negler. Spise en godt balansert kosthold og tar en multivitamin kan sikre at kroppen får nok av alle disse vitaminene.

Protein og sink

Som hår og hud, negler laget av en hard protein som kalles keratin. Protein og sink er nødvendig for keratin syntese, noe som betyr at næringsmidler for vakker hår også holde negler frisk og sterk. Høye proteinrik mat som magert kjøtt, fjærkre og fisk er ofte høy i sink og jern i tillegg. Veganere og vegetarianere kan supplerer kosten med tofu, bønner og nøtter som et sunt alternativ.

Totalt Nail Helse

Ingen mengde tilskudd i kosten vil erstatte grunnleggende neglepleie. For å holde neglene sunne, unngå overeksponering for vann, for eksempel hyppig oppvask. Unngå å bruke neglelakk, som kan tørke ut neglene. Avstå fra å bite eller plukke på neglene og bruke en fuktighetskrem eller krem ​​regelmessig for å holde hender og negler hydrert. Med et sunt kosthold, regelmessig tilskudd og grunnleggende neglepleie, kan du oppnå vakre, sterke, sunne negler.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com