Er Peanut Butter et komplett protein?

August 5
Er Peanut Butter et komplett protein?

Protein er et essensielt næringsstoff som kroppen din trenger. Kroppen din er i stadig bryte ned proteiner i celler, organer og vev. Protein fra maten du spiser, brytes ned til aminosyrer som erstatter proteiner i kroppen din. En komplett protein inneholder alle de essensielle aminosyrene kroppen din trenger for å holde seg frisk. Mens peanøttsmør er en utmerket kilde til protein, er det ikke en komplett protein.

komplett Protein

Aminosyrer er kjent som byggesteinene i livet. Vekst og reparasjon av legemet krever tilgjengelighet og utnyttelsen av aminosyrer. Kroppen din trenger en kombinasjon av 21 aminosyrer for å holde seg frisk. Mens kroppen kan produsere noen av de aminosyrene den trenger, må kostholdet forsyne andre, som er klassifisert som essensielle aminosyrer. En komplett protein inneholder alle ni av de essensielle aminosyrene. Alle animalske produkter inneholder alle essensielle aminosyrer, mens planteprodukter generelt mangler en eller flere.

ufullstendig Protein

Når et protein som mangler en eller flere av de ni essensielle aminosyrer, er det kjent som en ufullstendig protein. Peanøttsmør mangler den essensielle aminosyren metionin, men er høy i lysin. Alle plantebaserte proteiner er ufullstendige proteinkilder med unntak av soya og quinoa. Du kan fortsatt få alle de essensielle aminosyrene selv om du ikke bruker komplette proteiner ved å kombinere mer enn en plantebasert protein innen en 24-timers periode. For eksempel, hvis du spiser peanøttsmør med en klype, slik som brød, du forbruker alle de ni essensielle aminosyrene du trenger for dagen.

sammensetning

Mens peanøttsmør ikke inneholder alle de ni essensielle aminosyrer for å gjøre det til en komplett protein, gjør det levere essensielle næringsstoffer som kostfiber, vitaminer og mineraler. Peanøttsmør inneholder også sunt fett, som enumettet og flerumettet fett, som kroppen din trenger for å holde seg frisk. Peanøttsmør er fortsatt en utmerket kilde til protein. To spiseskjeer inneholder 8 gram protein, som er om lag 16 prosent av den mengde protein du trenger daglig. Omtrent 10 til 35 prosent av det daglige kaloriinntak bør komme fra protein, ifølge Centers for Disease Control and Prevention.

betraktninger

Du trenger ikke å konsumere essensielle aminosyrer til hvert måltid, så lenge du får en balanse mellom alle ni i løpet av dagen. Siden peanøttsmør er en utmerket kilde til protein og andre næringsstoffer, prøve å gjøre det en del av kostholdet ditt til tross for at det ikke er en komplett protein. Mens peanøttsmør mangler tre essensielle aminosyrer, kan du få disse aminosyrene i andre matvarer som korn eller animalske produkter. For å få alle essensielle aminosyrer i kosten din, må du forbruke komplementære matvarer - men ikke nødvendigvis samtidig. Når du spiser disse matvarene i løpet av dagen, du får alle de essensielle aminosyrene kroppen din trenger for å holde seg frisk.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com