Hva er normalt blodsukker testing resultater?

August 18

Oversikt

Blodsukker (også kjent som blodsukker) er en av kroppens viktigste kildene til drivstoff. Det er den foretrukne kilde til drivstoff av hjernen og muskler, og er viktig for å produsere energi. Glukose kommer fra karbohydrater i kosten, og blir levert til kroppen gjennom blodet. Kroppen har en rekke mekanismer for å stabilisere blodsukkeret i blodet, holde dem innenfor et akseptabelt område. Diabetikere er rammet av enten mangel på insulin eller manglende evne til å bruke glukose for normal metabolisme. For dem, overvåking blodsukkernivået er en viktig del av deres liv, og kan hjelpe dem å unngå alvorlige komplikasjoner som nyresvikt, nerveskader og tap av lemmer.

Måle blodsukker

Det er flere måter å måle blodsukker nøyaktig. Sjansen er, den siste gang du besøkte legens kontor for din årlige fysisk undersøkelse, han bestilte en komplett blod panel. Blod paneler analysere blod fra pasienten og se etter en rekke helseindikatorer, blant annet blodsukkernivået. Hvis legen mistenker at du er pre-diabetiker, kan han bestille en oral glukosetoleransetest (OGTT). En OGTT måler din evne til å behandle glukose over en periode på flere timer. Diabetikere kan ha en hemoglobin A1c blodprøve (HbA1c). Hemoglobin A1c er prosentandelen av det totale hemoglobin i de røde blodcellene som er mettet med glukose.

Normalt blodsukkernivå

Glukosenivåer stiger og faller i løpet av dagen i respons på diett og aktivitet. Normalområdet for blodsukker er 70 til 100 mg / dl. Glukosenivåer i løpet av en OGTT bør være mindre enn 200 mg / dl etter en time og mindre enn 140 mg / dl etter 2 timer. Hemoglobin A1c nivåer bør være mindre enn 7 prosent av din totale hemoglobin.

Hva kan påvirke blodsukkeret

Flere hendelser kan påvirke normalt blodsukkernivå. Hvis du nettopp har spist et måltid med mye karbohydrater, kan du oppleve høyt blodsukker. De bør gå tilbake til normalt etter 20 til 30 minutter. Dette er en grunn til at du blir bedt om å faste i 12 timer før de fleste blodprøver. Trening kan redusere blodsukkernivået. Hvis du føler deg ør under eller etter fysisk aktivitet, vil drikke et lite glass juice bidra til å øke blodsukkeret. Hvis du er i faresonen for å bli pre-diabetiker, kan du ha forhøyede blodsukkeret jevnt utover dagen. Hvis du mistenker at du er, gjøre en avtale med legen din slik at han kan vurdere din individuelle situasjon.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com