Hva er årsakene til Deviance?

November 11

Hva er årsakene til Deviance?


Avvik defineres som begår en handling som er ansett som tabu av det samfunnet den ble begått. Årsakene til avvik er utforsket i fire sentrale sosiologiske teorier: Merking Theory, Reguleringsteknikk, anomie Teori og differensial Association Theory.

merking Theory

Teorien om merking holder at avvik er i øyet som ser, som skal definere det. Etiketten er årsaken, og avvik er en naturlig del av menneskelig atferd. I teorien er alle gjør potensielt avvikende ting, men inntil de er merket slik de er ennå ikke offisielt avvikende. Således representerer dette avvik i en relativ måte. Merkingen teorien identifiserer primære og sekundære avvik. Både ikke svarer til sosiale normer. Primær avvik er ikke internalisert, mens det kan bli sekundær avvik når avvik er erkjenner og fortsatte uansett.

Reguleringsteknikk

Snarere enn å spørre om årsaken til avvik, fokuserer Control Theory på hvorfor avvik ikke er mer allment begått. Samfunnet har lover og sosiale normer som, teorien opprettholder, fører folk flest å oppføre seg normalt. Vedlegg, engasjement, involvering og tro er alle identifisert som ulike eksempler på drivkrefter bak sosiale bånd. I et samfunn, må en person ha et rykte, kobles til andre mennesker, i samsvar med mange av at samfunnets regler, og gi tilbake til det samfunnet. Når en person er involvert i sitt fellesskap, ville gjøre skade på det ved å være avvikende skade som person også.

Strukturell Strain Theory

Den anomie eller Structural Strain Theory sier at avvik resultater fra sosial struktur. De som ikke forstår eller ikke enig med reglene for sosial struktur er forvirret av deres mangel på plass i samfunnet. Avvik er deres måte å skape en sosial rolle for seg selv. Innovasjon, ritualer, trekker seg tilbake og opprør er alle identifisert som avvikende middel for å godkjenne sosiale mål. Conformity er den eneste ikke-avvikende, og dermed den eneste sosialt godkjent, betyr foreslått av teorien. Social godkjenning, i henhold til teorien, tyder på felles verdier.

Differential Association Theory

Differensial Association, eller kulturell overføring teori hevder at alle mennesker er avvikende, noe som gjør deres avkom avvikende gjennom lært atferd. Balansen mellom gode og dårlige påvirkninger i elevens liv, kombinert med hennes alder og type forhold med en avvikende innflytelse, alle påvirke graden av avvik. Ungdom er assosiert med høyere avvik, øker etter hvert som alderen avtar. Vesentlige den Teorien sier at jo lenger en person er avvikende, desto mer avvikende hun er sannsynlig å være.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com