Hvordan leger diagnostisere gjær infeksjoner?

June 1

symptomer

Det første trinnet i å diagnostisere gjær infeksjoner oppstår når legen spørsmål pasienten om eventuelle og alle symptomer som kan være relatert til infeksjonen. Generelt vil legen oppmerksom på om pasienten har noen tegn på vaginal kløe eller sårhet; avgir en tykk utflod som kan lukte yeasty, men har ikke en fishy lukt; opplever smertefull vannlating eller stikkende eller brennende følelse rundt skjedeåpningen; og opplever smerte, tørr eller ubehag under sex. En lege kan også ta notat om disse symptomene er ledsaget av feber, magesmerter eller en illeluktende utflod. Noen eller alle av disse symptomene ikke fører til en diagnose av en gjær infeksjon og kan være symptomer på andre virus eller infeksjoner. Legen vil deretter fortsette med andre tester for å utelukke mulige årsaker før en diagnose.

Undersøkelse

Den neste fasen i diagnostisering gjær infeksjon innebærer en gynekologisk undersøkelse. I løpet av denne undersøkelsen, vil legen kontrollere vagina for betennelse og unormal utflod. Konkret vil legen undersøke pasientens ytre genitalia, livmorhals og vagina. Pasientens sykehistorie vil også bli tatt hensyn til i denne undersøkelsen for å utelukke eventuelle andre mulige årsaker.

tester

Etter en gynekologisk undersøkelse, kan legen bestille tester for å ytterligere utelukke andre årsaker eller for å fastsette andre problemer som kan relateres til en gjær infeksjon diagnose. For eksempel kan legen bestille en barium X-ray test for å finne ut om infeksjonen har kommet inn i spiserøret. Blodprøver kan også tas for å fastslå når pasienten ble smittet av infeksjon, og om hun har en kompromittert eller svekket immunforsvar (for eksempel med HIV / AIDS). Hvis pasienten har en historie med gjær infeksjoner, legen vil ønske å vite om hun er utsatt for slike infeksjoner på grunn av en mulig svekket immunforsvar, men en slik screening vil bli tatt bare hvis legen tilsier det.

laboratorietester

Laboratorietester kan også tas for å stille en diagnose for gjær infeksjon. En gjærkultur er tatt under gynekologisk undersøkelse, deretter blir kontrollert under et mikroskop for Candida sopp vekst, årsaken til gjær infeksjon. Laboratorietester vil også gjøre det mulig for legen å utelukke andre mulige årsaker, som bakteriell vaginose eller trichomoniasis.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com