Slik hindrer leddgikt fra framdrift

October 21

Om én av syv mennesker lider av noen form for leddgikt, ifølge University of Washington Institutt for Ortopedi og Sports Medicine. Den bokstavelige definisjonen av leddgikt er leddbetennelse, og det er der folk flest føler smerte og stivhet. De som har det opplever leddgikt annerledes, fra mild til alvorlig, og hver dag symptomene kan variere. Leddgikt er vanligvis en kronisk, livslang sykdom, og mens det vanligvis kommer med alderen, noen mennesker kan ha symptomer tidligere i livet, spesielt hvis de brukket et bein i det siste. Du trenger ikke å sitte stille, gjør ingenting for leddgikt. Det er tiltak som du kan ta for å håndtere denne tilstanden.

Bruksanvisning

1 Prøv å ta medisiner. Over-the-counter medisiner som gir leddgikt lettelse for mange mennesker har glukosamin og chondroitin. Dette er naturlige ingredienser som du har i kroppen din for å gjenoppbygge brusk og ledd. Produkter som inneholder glukosamin og chondroitin vil bidra til å smøre og styrke leddene, ifølge MoveFreeAdvanced.com. Andre medisiner er anti-inflammatoriske medisiner som aspirin, ibuprofen og naproxen. Legen kan også foreskrive deg noe.

2 Få et kortikosteroid skudd. Disse injeksjoner bidra til å redusere smerte og hevelse. Du kan bare få flere injeksjoner per år fordi de svekker bein og brusk.

3 Start treningen. Du må holde leddene i bevegelse, slik at de ikke stive opp noe mer. Du vil ønske å gjøre noen range-of-motion, utholdenhet og styrke øvelser. Du bør trene minst 30 minutter 3 ganger i uken. Gjør mer hvis du kan. Begynn sakte og bygge opp. Du skal ikke oppleve smerte som varer mer enn to timer etter at du er ferdig. Hvis det skjer, kutte ned på treningen, men fortsatt gjøre det så lenge dine helse tillater.

4 Bruk en oppvarming puten eller kjøleelementer. Varme og kalde både arbeid for å lindre smerte. Velg hvilket du foretrekker. Varme vil slappe muskler som sårer, og kaldt vil nummen smerte. Noen mennesker finner lindring fra badestamper, andre fra å holde en pose med frosne erter på området. Begrens varme og kalde behandlinger til 20 minutter.

5 Tempoet selv hele dagen. Gjør noen aktivitet og hvile.

6 Få enheter for å hjelpe deg. Noen mennesker vil ha et håndledd eller kne band eller spenne i løpet av dagen. Du trenger kanskje en stokk eller en rullator for å hjelpe deg.

7 Gå ned i vekt hvis du er overvektig. Å miste den ekstra vekten kan bidra til å ta litt stress ut av ledd, spesielt knærne.

8 Ta kontakt med legen din om kirurgi. Ifølge University of Washington Medicine nettside, noen ganger folk kan få hjelp ved å reparere ledd eller bein misdannelse. Noen mennesker vil få et kunstig ledd som en erstatning.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com