Funksjons & amp; Kilde til fiber, Grovfôr & amp; cellulose

December 24
Funksjons & amp; Kilde til fiber, Grovfôr & amp; cellulose

Begrepet "grovfôr" er en samlebetegnelse for ulike typer fiber, hvorav den ene er cellulose. Fiber finnes i planteføde bare, og ulike typer matplanter inneholder ulike typer fiber. Et tilstrekkelig inntak av fiber overfører mange helsemessige fordeler, og er også et nyttig våpen i vekt-tap arsenal. The Dietary Reference inntak av fiber er 38 g per dag for menn og 25 g per dag for kvinner, og mange matvarer kan hjelpe deg å møte dine behov.

Fiber

Den humane mage mangler de enzymer som er nødvendige for å fordøye fiber, slik at selv om det kan være noe behandlet i tarmen, det passerer gjennom stort sett uberørt. Fiber kan være uløselig, som cellulose, eller oppløselig, som pektin. Løselig fiber binder seg til vann under fordøyelsen, slik at maten skal bevege seg saktere gjennom fordøyelseskanalen, noe som gjør at du føler deg mett lenger. Uløselig fiber legger bulk til avføring, fremme rask transitt og stimulere avføring. Begge typer fiber er avgjørende for god helse.

uløselig Fiber

Fordi uløselig fiber forbedrer avføring transittid, inkludert den i kostholdet kan lindre kronisk forstoppelse og mykne hard avføring - på den annen side, kan det bulking handlingen hjelpe firmaet løs avføring. Dette tarm normalisering kan bidra til å hindre hemorroider og andre tarmproblemer, og kan bidra til å lindre symptomer på irritabel tarm syndrom. Det er teorier som uløselig fiber kan bidra til å redusere risikoen for tykktarmskreft, fordi det holder potensielle kreftfremkallende fra sitter i tykktarmen lenge nok til å forårsake problemer, men ifølge MayoClinic.com, er mer forskning trengs.

løselig Fiber

Løselig fiber kan bidra til å kontrollere blodsukkeret ved å bremse hastigheten som sukker er absorbert i blodet. Det kan også bidra til å senke kolesterolnivået ved å øke mengden av kolesterol du skille ut, men mekanismen er fortsatt sketchy - i henhold til Colorado State University Extension, havrefiber og pektin er funnet mer effektivt på å senke kolesterol enn hvete fiber, og grunnen er ikke klart. Fiber av enhver type kan forbedre kardiovaskulær helse ved å bidra til å senke blodtrykket og redusere betennelser.

kilder

Belgfrukter og grønnsaker inneholder både løselige og uløselige fiber - uløselig fiber, slik som cellulose, danner veggene i plantecellen, mens løselig fiber finnes inne i cellen. Fiberen i frukten er for det meste oppløselig, mens den fiber i hele korn er for det meste uløselig. Når kli er isolert fra hele havre, inneholder det meste løselig fiber - havrekli selges som en egen ingrediens som kan legges til brøddeig eller drysset på toppen av kornblanding eller yoghurt. Processing ødelegger fiberinnholdet i de fleste matvarer, så velg skjemaet nærmest naturlig tilstand - spise et eple i stedet for å drikke eplejuice, for eksempel. Fiber matvarer har en lav energitetthet, tar lengre tid å tygge og holde deg mett lenger, så kan være spesielt nyttig under vekttap.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com