Tegn & amp; Symptomer på overskytende Niacin & amp; Andre Overflødig Vitaminer & amp; mineraler

May 18
Tegn & amp; Symptomer på overskytende Niacin & amp; Andre Overflødig Vitaminer & amp; mineraler

Niacin, også kjent som B3 og nikotinsyre, er en av de åtte B-vitaminer. Niacin finnes naturlig i planter og dyr mat. Niacin hjelper kroppen omdanne mat til energi. Det hjelper også kroppen å gjøre sex og stresshormoner. Niacin kosttilskudd brukes hovedsakelig til å behandle og forebygge niacin mangel, men de er også brukt til å senke kolesterolet og forbedre blodsirkulasjonen, ifølge Drugs.com.

Flushing av huden

Noen pasienter bruker høye doser av niacin for å senke LDL, eller "dårlig kolesterol," nivåer. Imidlertid doser av niacin høyere enn 50 mg er giftige, ifølge University of Maryland Medical Center. Høye doser av niacin kan føre til niacin flush, som er en brennende og prikkende følelse i ansiktet og brystet. Niacin bevirker spyling ved å utvide blodkar på overflaten av huden. Niacin flush kan være ledsaget av symptomer som frysninger, rask hjerterytme, kortpustethet, svimmelhet, svette og besvimelse. Niacin flush kan reduseres ved å ta aspirin 30 minutter før niacin.

magesår

Høye nivåer av niacin kan føre til magesår, ifølge UMMC. Magesår er åpne sår i slimhinnen i magen og øvre del o tynntarmen. Pasienter med aktive magesår bør unngå å ta niacin. Pasienter med tidligere historie med magesår bør konsultere lege før du tar niacin. Tegn og symptomer på magesår inkluderer halsbrann, dårlig fordøyelse, gnager eller murrende smerte i magen, oppkast av blod, svart farget avføring, anemi, appetitt tap og vekttap.

leverskader

Høye doser av niacin kan også føre til leverskader, melder UMMC. Niacin metaboliseres i leveren og eksponering av leveren til skytende nivåer av niacin forårsaker skade og inflammasjon. Kronisk eksponering for høye nivåer av nikotinsyre fører til arrdannelse på leveren, noe som fører til leversvikt fordi arr forhindre leveren i å utføre sine funksjoner. Pasienter med leversvikt krever levertransplantasjon.

Tegn på vitaminer og mineraler Overdose

Flere vitaminer og mineraler overdose oppstår når pasienter ved et uhell eller med vilje ta mer enn anbefalt dose av vitaminer og mineraltilskudd. Vitaminer og mineraler er giftige for kroppen ved inntak av store mengder, ifølge MedlinePlus. Symptomer på overskytende vitaminer og mineraler inneholder uregelmessig hjerterytme, rask puls, tørre sprukne lepper, øyeirritasjon, økt følsomhet for lys, skyet urin, økt vannlating, leddsmerter, muskelsmerter og svakhet, skjelettsmerter, kramper, mentale forandringer, hodepine, kløe, gulfarging av hud, hårtap, forstoppelse, magesmerter, diaré, kvalme og oppkast.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com