Rollen til arvelighet i leverkreft

April 29

Arv spiller en rolle i mange kreftformer i kroppen vår, og det er også en av faktorene som kan påvirke som til slutt vil bli diagnostisert med leverkreft. Imidlertid er arvelighet ikke er den eneste bestemmende faktor. Andre faktorer eksisterer også. Og selv om svulster i gallegangen og lever er blant de vanligste svulstene opplevd i verden, det er ikke nødvendigvis sant for USA. Bare en femtedel av de 15000 galleblæren, leveren og galleveier kreft tilfeller som oppstår årlig i USA er knyttet til leverkreft.

hemochromatosis

Hemokromatose er ett eksempel av den rollen arvelighet i leverkreft, siden denne arvelig sykdom kan påvirke en diagnose av leverkreft. I hemokromatose, er kroppen akkumulerende for mye jern i leveren, i tillegg til andre organer. Dette er et resultat av kroppen funksjonsfeil på grunn av en arvelig sykdom. Den feilen oppstår når kroppen absorberer for mye jern gjennom maten i kostholdet.

Wilsons sykdom

Som hemochromatosis er Wilsons sykdom også et resultat av en arvelig problem i kroppen. Mens hemochromatosis er opphopning av for mye jern i kroppen, er Wilsons sykdom en oppsamling av for mye kobber i kroppen. Derfor kan denne tilstanden også være en arvelig medvirkende faktor i leveren kreft; imidlertid, er det mer sjeldent enn hemokromatose.

galactosemia

En annen sykdom som spiller en arvelig rolle i leverkreft er galactosemia. I motsetning til hemokromatose og Wilsons sykdom, betyr galaktosemi ikke akkumuleres jern eller kobber i kroppen; samles i stedet opp galaktose. Dette galaktose akkumuleres i blodet på grunn av en arvelig mangel enzym som forhindrer dens omdannelse til glukose.

Misforståelse

Siden det er en overflod av jern, kobber og glukose i kroppen av individer diagnostisert med disse sykdommene, noe feilaktig tror at dietten er problemet; Men det er ikke tilfelle i hemokromatose, Wilsons sykdom, eller galactosemia. Disse forholdene er resultatet av nedarvede mangler, ikke utenfor faktorer som diett.

Geografi

USA er ikke det primære landet plaget med denne typen kreft. Japan, Kina og Afrika sør for Sahara er de tre dominerende steder internasjonalt for leverkreft.

betraktninger

Selv om kostholdet i seg selv er ikke en medvirkende faktor for leverkreft, det er noen spekulasjoner om at dårlig drikkevann, jord og forurenset korn og andre matvarer kan være medvirkende i de høyere leveren kreft prisene blir opplevd i Afrika sør for Sahara, Japan og Kina .


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com