Hva er årsakene til ekstrem trøtthet og svakhet?

March 27

Hva er årsakene til ekstrem trøtthet og svakhet?


Trøtthet og svakhet er begreper som beskriver to sensasjoner, men blir ofte brukt av pasienter om hverandre. Begge begrepene viser symptomer som kan være relatert til underliggende medisinske årsaker, eller kan være forårsaket av visse livsstil.

betraktninger

Generalisert tretthet og svakhet kan oppstå med for mye aktivitet som du ikke vant. Ifølge WebMD, kunne ekstrem svakhet indikere problemer med skjoldbruskkjertelen, et nerveforstyrrelse slik som Guillain-Barre-syndrom eller myasthenia gravis.

Flere Betraktninger

Trøtthet kan være forårsaket av en sykdom, som for eksempel influensa, eller mangel på mosjon. Mild tretthet vanligvis ikke krever medisinsk intervensjon. Extreme eller langvarig utmattelse som ikke går bort i løpet av noen få uker bør vurderes av helsepersonell.

Spekulasjon

Ifølge MedlinePlus kan sykdommer som for eksempel Addisons sykdom, anoreksia, artritt, kreft, hjertesvikt, diabetes og nyresykdom føre til ekstrem tretthet og svakhet. Søk øyeblikkelig medisinsk hjelp dersom utbruddet er plutselig.

muligheter

Mayo Clinic inkluderer anemi, kronisk utmattelsessyndrom, KOLS, søvnapné, RLS og inaktivitet som mulige årsaker til ekstrem tretthet og svakhet. Bare en utdannet helsepersonell er kvalifisert til å fastslå årsaken til tretthet.

Flere tester

Siden tretthet og svakhet brukes ofte om hverandre av pasienter, vil legen din sannsynligvis gjøre en fullstendig historie og fysisk å fastslå opprinnelsen av symptomene. Dette kan omfatte en EKG for å lete etter hjerte misdannelser og laboratorietester for funksjoner av leveren, skjoldbruskkjertelen og enzymer, sammen med tester for infeksjon.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com