Lyspærer å bruke for en person med SADD

December 10

Sadd (Seasonal Affective Depresjon Disorder) eller SAD (Seasonal Affective Disorder) er også kjent som vinterdepresjon, fordi det vanligvis begynner i løpet av høsten i respons til kortere dagslys timer. Lysterapi er den vanligste formen for behandling for SADD; imidlertid, er spesielle lys nødvendig for å være effektiv.

Intensitet

Vanlige husholdnings lysarmaturer er utilstrekkelige for SADD terapi. Den gjennomsnittlige glødelamper eller lysstoffrør ligaen leverer bare ca 50 til 300 lux (vitenskapelig enhet av lysintensitet), ikke på langt nær intens nok til å gi effektiv behandling. De ideelle lyspærer for behandling av SADD er lyse hvite lysrør som gir ca 10 000 lux. Dette dupliserer omtrent intensiteten av full tidlig morgen dagslys. Glødelamper er mindre ønskelig på grunn av sin lille punktkilde betyr en høyere risiko for retinal skade.

Fargetemperatur

Fargetemperaturer for lyspærer som brukes til å behandle SADD bør være mellom 3000 og 6500 grader Kelvin for maksimal effektivitet. De lavere fargetemperatur pærer produserer "mykere" hvitt lys og mindre gjenskinn. Pærer med høy fargetemperatur produsere en "kaldere" takvindu fargetone. Noen foretrekker full-spektrum lys fordi det ligner mest naturlig dagslys; men er generell vitenskapelig enighet om at full spektrum lys er ikke nødvendig for å oppnå effektive resultater.

Posisjonering og sikkerhet

Lyspærer skal monteres i en spesiell boks lys rettet mot pasienten med en nedadrettet skrå, slik at maksimalt lys kommer inn i retina og treffer lys-reseptorer i øyet. Pasientens øyne bør være åpen, men stirrer rett inn i lyset boksen er ikke anbefalt. Faktisk, mange pasienter delta i andre aktiviteter, for eksempel lesing, under en lysterapi økt. Kommersielle lysbokser funksjonen spre linser som gir beskyttelse mot UV-stråling samt minimere risikoen for kortslutning og hot spots.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com