Hva er farene ved pyrethrin?

July 29

Insekt spille en viktig rolle i å holde hjem, gårder, mennesker og dyr fri for potensielt skadelige insekter. Mens serverer et viktig formål, kan insektmidler som pyrethrins potensielt være farlig for samfunnet. Pyrethrins har relativt lav toksisitet nivåer, men forskning viser at de bør likevel behandles med forsiktighet.

Identifikasjon

Ifølge Toxicology Extension Network, Pyrethrins er naturlige insektmidler produsert av arter av krysantemum anlegget. Etter blomstringen, er blomstene høstet og pyretrin fremstilles ved tørking av blomster, fremstilling av et pulver fra den tørkede blomster eller ekstrahere oljer med oppløsningsmidler.

Bruker

Pyrethrins påvirke nervesystemet av insekter, som fungerer som en kontakt gift. De er først og fremst brukes til å kontrollere menneske lus, mygg, kakerlakker, biller og fluer. Varianter av insektmiddel er også brukt på hagebruk avlinger mens forbindelser kan brukes i kornlager og lus og loppe produkter for hunder og katter.

Toksisitet i dyr

Ifølge National Pesticide Information Center (NPIC), pyrethrins er de av leie giftige insektmidler til pattedyr. Til tross for sin lave toksisitet, rotter eksponert for pyrethrins opplever rask eller pustevansker, manglende koordinering, aggresjon og følsomhet for ytre stimuli.

Toksisitet hos mennesker

Menneske kan oppleve reaksjoner på pyrethrins også. I funn rapportert av NPIC kan human eksponering produsere symptomer som hoste, piping i brystet, kortpustethet, tett nese, brystsmerter og pustevansker. Kontakt med huden kan forårsake irritert hud, kløe og blemmer.

Kreft

Til dags dato, forskere har liten eller ingen data på humane arbeidsrelaterte eller utilsiktet eksponering tilfeller som viser om pyrethrins forårsake kreft hos mennesker. Direktoratet for giftige stoffer og Disease Registry (ATSDR) har rapportert at pyrethrins generelt fremkallende virkning i dyr når dyr har konsumert store mengder insektmiddel over en lengre periode. Den sanne kreftfremkallende effekten av pyrethrins på dyr og mennesker er fortsatt gjenstand for videre testing og forskning.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com