Hva bidrar til å holde astma under kontroll

January 30

Astma seg selv kan ikke forebygges, men det kan kontrolleres. Ifølge National Institutes of Health, den beste måten å kontrollere astmasymptomene er ved å utvikle en plan som inkluderer å unngå utløsere og måter å behandle symptomene. Nivåer for astmakontroll vil sannsynligvis endres over tid, avhengig av endringer i miljøet og effektiviteten av visse behandlinger.

Unngå astma utløser

Den beste måten å kontrollere astma er å unngå de utløsere så mye som mulig. Avhengig av alvorligheten av astma, kan medisinen ikke være nødvendig. Triggers varierer og kan inkludere dyrehår, sigarettrøyk, pollen, støvmidd og luftforurensning. Allergi kan også være en trigger og, dessverre, ikke kan unngås. I slike tilfeller vil en lege sannsynligvis administrere allergivaksinering å hjelpe kontroll symptomer fra fakling opp.

behandlingstilbud

Bortsett fra allergivaksinering for enkelte astmatikere, er det vanligvis to typer behandlingstilbud som styrer astma: rask lindring og langsiktige medisiner. Rask lindring medisiner er utformet for å kontrollere astmasymptomer etter at de blusse opp. Den vanligste typen rask lindring medisin er et hurtigvirkende inhalator. De jobber for å løsne opp luftveiene slik at luften kan fortsette som strømmer gjennom dem riktig. En astma lidende bør alltid bære rask lindring medisiner for å unngå et astmaanfall.

Langsiktig medisiner er foreskrevet til astmatikere som lider av en oppblussing av symptomer på en jevnlig basis. De er tatt på daglig basis for å redusere betennelse i luftveiene og kommer i form av piller eller inhalatorer. I motsetning til rask lindring medisiner, langsiktige medisiner faktisk forebygge astma symptomer fra fakling opp i første omgang. Den vanligste formen for langsiktig medisinering er inhalasjonssteroider, som reduserer luftveisbetennelse og kontrollere utbruddet av symptomer og antall ganger de oppstår. Slike medisiner bør tas på ubestemt tid, med mindre en lege anbefaler ellers. Hvis astmasymptomer blir styrt til et visst nivå, kan en person ikke trenger å ta noen mer langsiktige medisiner. Likeledes vil medisindoser må økes hvis astma er ute av kontroll.

kontrollert Astma

Ifølge National Institutes of Health, er astma anses å være under kontroll hvis en person kan delta i normale aktiviteter uten bruk av medisiner; rask lindring medisiner er tatt mindre enn to dager per uke; og symptomene ikke blusse opp mer enn to ganger i uken.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com